Filtrele
Sıralama
Sıralama KAPAT
  • Alfabetik A-Z
  • Alfabetik Z-A
  • Yeniden Eskiye
  • Eskiden Yeniye
  • Fiyat Artan
  • Fiyat Azalan
  • Rastgele
  • Puana Göre
Mikrofonlar
516 ürün görüntüleniyor.
Seçilenleri Karşılaştır
Listeden ürün seçiniz.
1 2 3 ... 6 ... 11 ... 22

Mikrofon Çeşitleri ve Fiyatları

Mikrofon çeşitleri ve fiyatları incelenirken öncelikle amacınıza uygun olan modeli belirlemek gerekir. Bunu belirlemek için mikrofon cihazının ne işe yaradığını ve hangi video çalışmasında hangi mikrofon çeşidini kullanmak gerektiği doğru anlamak lazım. Çünkü değişik amaçlar için üretilmiş takılacağı kamera ya da kayıt cihazına uyumlu çok çeşitli mikrofon setleri mevcuttur. Bu nedenle yanılmadan ve gereksiz ekipman yatırımı yapmadan uygun mikrofon seçimi yapabilmeniz için mikrofon kavramını açıklayalım.

Mikrofon öncelikle sesleri kayıt etmek üzere üretilmiş bir cihazdır. Bir diğer amacı da uzak noktalara sesleri ulaştırmaktır. Yani doğal seslerin seviyesini arttırmaktır. Bunu ses dalgalarını kullanarak yapar. Mikrofonlar genel olarak ses dalgalarını elektriksel titreşimlere çevirir. İçinde bulunan diyafram parçasına çarpan ses dalgaları elektriksel titreşime yani elektrik sinyallerine dönüşür. Bu sinyallerde elektronik olarak kameranıza ya da harici kayıt cihazlarına dijital olarak kaydedilir. Temel çalışma prensibi bu olan mikrofonların teknik olarak üretildiği malzemeye göre elektromanyetik mikrofon, karbonlu mikrofon, şeritli mikrofon, kondansatörlü mikrofon gibi birçok tipi vardır. Ancak pro video işlerinde görüntü ve sesin en kaliteli şekilde eşit seviyede kaydedilmesi söz konusu olduğunda yani çekim mikrofonu kararı verme aşamasında bizi ilgilendiren asıl mikrofon özellikleri yön karakterleridir. Mikrofonların sesi aldığı yönlere göre üç tip karakteristik özelliği vardır. Bunlar tek yönlü mikrofon, çok yönlü mikrofon ve çift yönlü mikrofonlardır. İşte değişik sahnelerde asıl konuların konumuna ve ortamdaki tüm seslerin durumuna göre mikrofon modelleri tercih edilir.

Mikrofon Çeşitleri ve fiyatlarını sayfamızdan inceleyebilirsiniz. Mikrofon nedir ve ne işe yarar ? Bunun cevabı elbette ses olgusu ile alakalıdır. Ses tanım olarak insan sesinden yola çıkılarak anlatılır. Akciğerlere dolan havanın sesin oluştuğu organlar vasıtasıyla biçimlendirilmesi ve kulak veya ses kaydedici cihazlar tarafından algılanması olarak tanımlanabilir. Ses , titreşim olarak algılanabilen ve kaydedilebilen bir olgudur. Mikrofonlar da bu ses titreşimlerini elektrik yüküne çevirerek kaydedilebilir hale getiren hassas cihazlardır. İster insan sesi olsun isterse doğadaki sesler olsun tüm sesler kaynağından çıktıktan sonra titreşimler şeklinde ilerler. Mikrofonlar da içerisinde bulunan diyafram parçası sayesinde bu ses titreşimlerini akustik enerjiye dönüşür. Diyafram telleri vasıtasıyla mikrofonlar bu ses dalgalarının karşılığı olarak titreşimler oluşturarak sesi elektrik işaretlere dönüştürür. Bir mikrafonun sesleri ne kadar iyi ve kaliteli,pürüzsüz kaydedeceği de tamamen mikrafon çeşidine, içindeki donanımların kalitesine ve ses kaydetme özelliğine göre yapısına bağlıdır. Çünkü yapılarına göre mikrofonlar çeşitli amaçlarla üretilirler. Yapılarına ve üretim amaçlarına göre mikrofonlar, dinamik mikrofonlarKondansadör Mikrofonlar, Elektrostatik Kondansadör Mikrofonlar olarak gruplara ayrılır. Genel olarak yayıncılıkta kullanılan bu mikrafon türlerinden başka bir diğer gruplandırma da sesin yön karaterine göre de mikrofonlar Dairesel Mikrofon yani yönsüz, tek yönlü yüreksel mikrofon,çift yönlü sekizsel mikrofon ve süper yüreksel mikrofonlar olarak incelenebilir. Kamera ve DSLR fotoğraf makinelerinde video için kullanılan mikrofon çeşitleri yapısal ve yön çeşitlerine göre şu şekilde sınıflandırılabilir. Kablosuz yaka mikrofonları,kablolu yaka mikrofonları,kameraüstü shotgun mikrofonlar, el mikrofonları, pc mikrofon, Boom mikrofonlar,stüdyo mikrofonları ve mobil cihaz mikrofonlarıdır. Bu mikrofon türlerinden hangisini kullanmanız gerektiği tamamen sizin tasarladığınız iş ile alakalıdır. Örneğin sokak röportajları yapacaksanız dış ortam seslerini körelterek yalnızca konuşmacının sesine odaklanıp kaydeden bir el mikrofonuna ihtiyacınız var demektir. Ya da stüdyo ortamında 2-3 kişilik bir tartışma videosu çekilecekse 1 alıcı 2 verici şeklinde çalışan kablosuz yaka mikrafonu tercih etmelisiniz.Video konferan yapıyorsanız usb ile Pc Mikrofon sistemleri de mevcuttur. Dış ortamda sesli film açlışmalarında ise tercih edilen mikrofon çeşidi boom mikrofonlar olacaktır. Hangi iş için ses kaydı yaparsanız yapın başlıca mikrofon markaları Rode, Boya, Saramonic ,Audio Technica, K&M, MXL, Axden, Sony, Sennheiser, IK Multimedia, PreSonus, Apogee, , Audix, M-Audio, Behringer firmalarının ürettiği, farklı özelliklerde mikrofonlar fotografium.com da "Hangi mikrofonu satın almalıyım?" veya "Mikrofon satın alırken nelere dikkat etmeliyim?" sorularının cevabını Canlı Destek'ten öğrenebilir ve nihai kararınızı verebilirsiniz.

En İyi Mikrofon Çeşitleri Nelerdir?

Sinema ve video çalışmalarında ya da poadcast gibi sadece ses kaydında kullanılan en iyi mikrofon çeşitleri şunlardır:

  • Yaka mikrofonu: Yaka mikrofonları yayınlarda konuşmacıların yakalarına takılan küçük vericiler ile kamera ya da yine konuşmacının beline takılarak kullanılan mikrofonlardır. Wireless ile uzaktan bağlantı ile çalışan kablosuz mikrofon en çok kullanılan tipidir. Kamera ile tek konuşmacının yakın olduğu amatör videolarda ise kablolu mikrofonlar da kullanılır. Yaka mikrofonları artık 100 metre uzaktaki seslerin kablosuz olarak kaydını mümkün kılmaktadırlar. Bu nedenle canlı yayınlarda en çok kullanılan mikrofon çeşididir.
  • Shotgun mikrofon: Bu mikrofonlar fotoğraf makinelerinin ya da video kameraların flaş kızağına takılarak kullanılan mikrofonlardır. Bu nedenle fotoğraf makinesi mikrofonu olarak da bilinirler. Tek yönlü olabildikleri gibi çok yönlü çalışan ve üzerinde ses mikser özelliği bulunan shotgun mikrofonlar vardır. Toplu müzik kayıtlarında sıklıkla kullanılan mikrofon çeşididir.
  • El mikrofonu: Sokak röportajlarında ya da stüdyoda yapılan soru cevap formatlı yayınlarda kolaylık sağladığı ve sadece en yakındaki kişinin sesini aldığı için tercih edilirler. Kamera ile XLR kablo vasıtasıyla iletişim sağlayan modelleri olduğu gibi kablosuız mikrofon tipinde el mikrofonları da vardır.
  • Yayıncı mikrofonu : Ses stüdyolarında masa başında yapılan sesli yayınlarda ve özellikle de poadcast içeriklerinde en çok kullanılan mikrofon türü yayıncı mikrofonlarıdır. Ses yalıtımı olan ses stüdyolarında pürüzsüz ses filtreleri ile desteklendiğinde en temiz ses kaydını sağladıkları için yayıncı mikrofonu olarak isimlendirilmişlerdir. Ayrıca mikrofon aksesuarı olarak mikrofon stantları ve esnek kollarda kullanılarak en rahat kullanıma sahiptirler. Usb ile bilgisayara bağlanarak kullanılan mini mikrofonlar ile ister kayıt istenirse de canlı yayın yapılabilir. Rode yayıncı mikrofonu modelleri en çok tercih edilenlerdir.

Bunların dışında farklı amaçlarla kullanılan boom mikrofonlar da buna dahil edilebilir. Youtuber mikrofonu, poadcast mikrofonu aramalarında da bu mikrofon türeleri ile karşılaşırsınız. En iyi mikrofon çeşitleri yıllara dayanan ses ekipmanı ve mikrofon üretim tecrübesine sahip Rode, Saramonic mikrofon, Sennheiser mikrofon, Boya ve Sony mikrofon markalarının mikrofon çeşitleridir. Kategori sayfamızda tüm kaliteli mikrofon setlerini ve fiyatlarını bir arada inceleyerek karar verebilirsiniz.

En İyi Mikrofon Önerileri 2022

En iyi mikrofon önerileri branşlarında profesyonelleşmiş videocuların ve ses uzmanlarının tercihlerine göre 2022 yılında şöyle oldu.

  • En iyi kablosuz yaka mikrofonu olarak en çok tercih edilen model Saramonic Blink 500 Pro B2 Kablosuz Yaka Mikrofonu oldu. Bu kategoride en çok satan ürün olan Blink 500 pro B2 fonksiyonları ve uygun fiyatı ile tercih sebebi oldu. Ayrıca kullanım açısından  profesyonellik gerektirmeden pro ses kalitesi veriyor. Tek yapmanız gereken kutuyu açıp mikrofonları usb ile şarj etmek. Çok hızlı kullanıma hazırlanması ile her seviye ses kaydını kolaylaştırdı.
  • En iyi ikili yaka mikrofonu modeli bu yıl üretilen Rode Wireless GO II oldu. Bu modelin ilk tercih olma sebebi typ-c bağlantısı ile telefona ve pc'ye iletim sağlaması oldu. Youtube ve vlog üreticilerinin bir tercih sebebi de tam şarj ile 7 saat ses kaydı yapabilme yeteneği. 200 metre çalışma mesafesi de büyük kolaylık sunuyor.
  • En iyi kamera üstü mikrofon bir başka deyişle shotgun mikrofon tercihi uzun zamandır bu kategorinin en iyi ürünü olan RODE Rycote videomic mikrofon olmaya devam etti. Mikrofonun kendi gövdesinde entegre olarak bulunan shockmount hareket halinde gimbal üzerinde bile gereksiz titreşim ve gürültüleri engellediği için tertemiz bir ses kaydı sağlıyor. Sadece kamera üstünde değil setlerde boom sopalarına da bağlanarak kullanıldığından çok amaçlı bir mikrofon arayan videocuların ilk tercihi videomic olmaya devam edeceğe benziyor.
  • En iyi telefon mikrofonu da özellikle İphone ile video çekenlerin çok sevdiği Saramonic Blink 500 B6 kablosuz yaka mikrofonu oldu. İos ve android uyumlu olan bu model ikili yaka mikrofonuna sahip olmasıyla cep telefonu ile yapılan yayınlarda çok kullanılıyor. Çalışma mesafesi ve ses kaybının engel dahi olsa olmaması içeride ya da dışarıda büyük avantajlar sağlıyor. Ultra hafif ve küçük olması da youtuberların ilk tercihi olmasını etkilemiş gözüküyor.
  • En iyi yayıncı mikrofonu önerilerini tabi ki poadcast içerik üreticileri belirliyor. Bu yıl stüdyo tipi mikrofon kullanan yayıncıların ilk tercih ettiği model  at başı farkı ile RODE NT-USB mini mikrofon oldu. Ancak yayıncı mikrofonu kategorisine yeni giren Saramonic SR-MV2000 usb podcast mikrofonu modeli de hemen tercih listesinin başında yer alıyor. Her iki mikrofon da yayıncıların tüm isteklerini karşılayacak kalitede ses çözümü sunuyor. Usb ile bilgisayara kolayca takılarak hemen kullanmaya hazır hale gelen bu mikrofonların dahili stantları olsa da profesyonel  boom arm ile kullanılmaları da öneriliyor.

Mikrofon Aksesuarları Nelerdir?

Mikrofon aksesuarları ses kalitesinin artmasına ve mikrofon kullanımının kolaylaşmasına yardımcı olan yan ekipmanlardır. Bu aksesuarlardan mikrofonunuza ve amacınıza uygun olanı seçmek ses kalitesini bazen gerçekten ikiye katlayabilmektedir. Bu nedenle mikrofon aksesuarlarını göz ardı etmemek gereklidir. En çok kullanılan mikrofon aksesuarları mikrofon rüzgarlıklar, mikrofon stantları, mikrofon tripodları, sockmount, mikrofon filtreleri, boom sopaları, windshield mikrofon süngerleri, adaptörler ve XLR mikrofon kablolarıdır. Bunlardan her biri farklı bir amaca hizmet ederler. Uygun olanları kullanıldığında ise ses kalitesini arttırırlar. En çok araştırılan mikrofon aksesuarlarından biri de logolu mikrofon süngeridir. El mikrofonlarına takılan mikrofon süngerlerinin üzerine kanalınızın, firmanızın ya da üniveristenizin logosunu bastırmanız mümkündür. Bu sayede yapılan sokak röportajlarında kanalınızın logosuda yayına dahil edilir. Kategori sayfamızda mikrofon süngeri logolu ürünümüz bunun içindir. Bize logonuzu uygun formatta gönderdiğinizde size özel baskılı sünger tasarlayabiliyoruz. Önce ön izlemesinin onayını alıp baskı aşamasına alıyoruz. Farklı şekillerde ve istenilen adette üretilebilen bu ürün için isteklerinizi, sorularınızı canlı destek hattımızdan bize iletmeniz yeterli olacaktır. Özellikle dış çekimlerde rüzgar sesinin asıl konuların seslerinin önüne geçmesi çalışmanızı zorlaştırır. Bunu engelleyen en önemli mikrofon aksesuarı deadcat adı verilen mikrofon tüyü de denilen rüzgarlıklardır. Bu rüzgarlıklar mikrofona gelen ses sinyallerinin rüzgardan etkilenmesini engelleyerek pürüzsüz bir ses kaydı sağlarlar. Bu nedenle dış çekimlerde mutlaka kullanılmalıdırlar. Sizin kulağınızla duyamayacağınız seviyede olan rüzgar sesleri bile mikrofonlar açısından çok yüksek ses kirliliği demektir. Her hava koşulunda dışarıda kullanılması gerekir. Yaka mikrofon tüyü denilen küçük rüzgarlıklar olduğu gibi büyük boom mikrofonlar için üretilen rüzgarlıklar da mevcuttur. Sayfamızda tüm mikrofon çeşitleri için tasarlanmış deadcat modellerini bulabilirsiniz. Ayrıca ses kalitesini arttıran yardımcı mikrofon aksesuar fiyatlarını en güncel haliyle inceleyebilirsiniz. Rode, Saramonic, Sennheiser, Boya markalarının tüm mikrofon çeşitleri ve aksesuarları da iki yıl resmi Türkiye garantisi ile satışa sunulmaktadır.

Mikrofon Modelleri ve Özellikleri

Mikrofon, doğal sesin daha yüksek bir seviyede çıkışını sağlayan bir cihazdır. Elektro akustik bir cihaz olan mikrofon ses dalgalarını elektriksel titreşimlere çevirir. Daha sonra hoparlör yardımıyla elektriksel titreşimler ses olarak çıkar. Sesi bulunduğu yerden daha uzağa iletmek ya da ses kaydetmek amacıyla kullanılan mikrofon, farklı meslek grupları için tasarlanır. Ses sanatçıları, spikerler, yayıncılar ve daha pek çok medya unsuru mikrofonları sıklıkla kullanır. Şarkı söylerken ya da yayın yaparken mikrofon çeşitleri sizlere kolaylık sağlar. Mikrofonlar üretildikleri malzemeye göre değişiklik gösterirler. Buna göre; karbonlu, şeritli, kondansatörlü ve elektromanyetik mikrofon tipleri bulunur.

Mikrofon modelleri konser alanlarında ve ses kayıt merkezleri olan stüdyolarda da kullanılır. Stüdyo mikrofonu kalabalık ortamlara seslenirken tercih edilebilir. Konser alanları, sempozyum, konferans ya da performans sahneleri gibi alanlar için stüdyo mikrofonu ideal bir seçimdir. Bu ürünler genellikle dinamik mikrofon kategorisine girer. Sıkça kullanılan diğer bir model boom mikrofon çeşididir. Boom mikrofon, dizi ve film sahneleri çekilirken oyuncuya yakın tutulan mikrofonlara denir. Bu mikrofonun en büyük özelliği ise uzayabilir bir sapının bulunmasıdır. Aksiyon sahbeleri gibi dinamik çekimler sırasında ise shotgun mikrofon kullanılır. Shotgun mikrofonun en büyük özelliği sesin titreşmesini engellenerek berrak bir ses yakalayabilmesidir. Fotografium tarafından sunulan mikrofon çeşitlerini değerlendirerek sizin için en uygun mikrofon modelini bulabilirsiniz.

Enstrümanlara Göre Mikrofonların Kullanımı ve Teknik Özellikleri

Mikrofonların birçok türü vardır ve bunların kullanım alanları farklıdır. Örneğin geniş diyafram condenser mikrofon akustik enstrüman ve stüdyo vokallerin seslerini kaydetmek için kullanılır. Mikrofon sağından ve solundan ses alacak şekilde tasarlanır. Küçük diyafram condenser mikrofon ise doğrudan karşıdaki sesi aldığı için piyano ve gitar gibi mikrofona yakın olan enstrümanlar için tercih edilir. Bu ürünün diğer adı kalem ya da çubuk mikrofondur. Yüksek sesli enstrümanlar için dinamik enstrüman mikrofonu kullanılır. Patlayıcı sesleri engelleme özelliğine sahip bu ürünler davul, gitar ve bateri gibi enstrümanlar için uygundur. Konserlerde kullanılanlar ise canlı vokal el mikrofonları tercih edilir. Yukarı kısmı yuvarlak ve büyük ızgaralara sahiptir.  Bu özelliği nefes alışveriş seslerini engeller ve berrak bir ses çıkışı sağlar. Ribbon, condenser ve dinamik olarak üç farklı türü bulunur.

Yüzey üzerinde çalışabilecek mikrofon modelleri de vardır. Boundary konferans mikrofonu bunlardan biridir. Bu mikrofon çeşidini duvara sabitlemek ya da piyanonun altında kullanmak mümkündür. Bu şekilde kullanılırsa ortamın sesini kolayca algılar. Bütün bunların dışında davul, gitar, flüt gibi enstrümanlara takılan minyatür ya da mini mikrofon çeşitleri tasarlanır. Bunların yaka mikrofonuna benzer özellikleri vardır. Canlı performanslar içinse headset yani kafa mikrofonları ideal formdadır. Kafa mikrofonu kullanan kişinin hareketleri sesin algılanmasına engel oluşturmaz. Ev ortamlarında USB mikrofonlar avantaj sağlar. Ekstra ekipmana gerek kalmadan bilgisayara direkt bağlanabilmesiyle pratik bir kullanım sunar. Ses kartına ihtiyaç duyulmaması en büyük avantajıdır. Kullandığınız enstrümana uygun bir ürün seçmek için Fotografium üzerinden inceleme yaparak en ucuz mikrofon fiyatlarını bulabilirsiniz.

Mikrofon Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

Amaca uygun bir mikrofon seçmek üründen maksimum verim almanızı sağlar. Bunun için yapacağınız işe yönelik özellikler taşıyan bir mikrofon seçmeniz gerekir. Mikrofon seçerken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanır:

  • Mikrofon seçerken cihazın sesi algıladığı yöne dikkat edilmelidir. Sesi algılayış yönüne göre mikrofonlar, tek yönlü, çift yönlü ve çok yönlü olarak çeşitlenirler.
  • İnsan kulağının algıladığı ses frekansı 20 Hz ile 20 kHz arasındadır. Frekans ölçüme yapamayacaksanız bu aralıkta bir ürün alarak güvende kalabilirsiniz.
  • Mikrofonlar performans mikrofonu gibi büyük ya da telefon mikrofonukadar ufak olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken kendi ihtiyacınıza uygun bir ürün seçmektir.
  • En iyi mikrofon en az teknik arıza çıkarak mikrofon olabilir. Bundan dolayı ihtiyaç duyduğunuz özellikleri karşılayan birkaç ürün arasında kalırsanız kurulumu kolay olanı tercih edebilirsiniz.

Kablosuz Mikrofon Avantajları

En iyi mikrofon modellerinden biri olan kablosuz mikrofon işinizi yaparken özgürce davranmanıza fırsat verir. Birçok türü bulunan bu cihazların en yaygın olanı ise kablosuz el mikrofonu modelidir. Özellikle sahne performanslarında uyumlu olmanızı sağlayan bu ürünleri üzerindeki açma kapama tuşlarıyla kolayca kontrol edebilirsiniz. Şarjlı ve Wireless bağlantılı seçenekleri kullanıcıya avantaj sağlar. Bir diğer model ise kablosuz yaka mikrofonu seçeneğidir. Akıllı cihazlara bağlanabilir olmasıyla dikkat çeken model birçok yayın sırasında tercih edilebilir. Minik mikrofon süngeri ve yakaya sabitleme aparatıyla maksimum verim için tasarlanmıştır.

Mikrofon Fiyatları

Mikrofonlar teknik birbirinden farklı teknik özelliklere sahip oldukları için mikrofon fiyatları da farklılaşır. Kullanım amacı ve alanına göre birçok teknik nitelikte donatılan mikrofon modelleri arasından seçim yaparken öncelikle ihtiyaçlarınızı göz önüne almanız gerekir. Üründen beklentileriniz mikrofon fiyat aralığını doğrudan etkiler. Ayrıca mikrofon fiyatları üretici firmalara göre de değişebilir. Bunun dışından amatör ve profesyonel kullanıcılar için de farklı modeller söz konusudur. Yeni başlayanlar birkaç özellik ile günü kurtarırken profesyoneller daha donanımlı ürünler tercih eder. Bundan dolayı profesyonel mikrofon fiyatları diğerlerinden daha yüksek olabilir. Ayrıca mikrofonlar kablolu ve kablosuz olarak da çeşitlenir. Bu durumda Kablosuz mikrofon fiyatları ile kablolu mikrofon fiyatları arasında farklılıklar görmek mümkündür.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.