DSLR Fotoğraf Makineleri

DSLR Fotoğraf Makinesi Nedir?

DSLR nedir ? Digital Single Lens Refleks kelimlerin kısaltması olan DSLR ifadesi bu grupta olan fotoğraf makinelerin ayrıt etmek için kullanılır. Analog fotoğraf makinelerinin de kullanıldığı zamanlarda ortaya çıktığı için başına Digital kelimesi gelmiştir. Single Lens Refleks ifadesi ise bu tip fotoğraf makinelerinin çalışma prensibinden yola çıkılarak kullanılmaktadır. Tek Objektifli Reflek makine demektir.Kutu şeklinde bir lensi konuyu görmeye diğer lensi ise fotoğrafı kaydetmeye yarayan kutu şeklindeki Twin lensli eski tip makinelerden ayıretmek için Single Lens denmiştir. Refleks ise fotoğraf makinesinin tamamen insan gözünü taklit ederek fotoğrafı kaydetmesine atıfla bulunmuştur. SLR Fotoğraf makinelerinin ayna ve perde mekanizmasının yukarı aşağı hareketi insan gözünün en belirgin olan refleksi olan gözkırpma hareketini andırdığı için DSLR fotoğraf makinelerine Refleks makine demek de doğru bir ifade olacaktır. Peki D SLR fotoğraf makinesinin çalışma prensibi nasıldır? Bunu anlatmaya çalışalım. D SLR fotoğraf makineleri diğer tipteki fotoğraf makinelerinden en ayırt edici özelliği lensin gövdeden ayrılabilmesidir.Böylece gövdeye kulanıcının çekeceği konuya göre geniş açı,normal açı veya tele zoom açılı lensler takılabilmesi mümkün olur.Lens gövdeden ayrılabiliyorsa bu fotoğraf makinesi ebadına bakılmaksızın DSLR fotoğraf makinesi sınıfına girer.Bu sebeble Fotoğraf makinesinin en önemli aksamı lens ya da objektiftir. D SLR Fotoğraf makineleri çekeceğimiz konudan bize yansıyan düzensiz ışık demetlerini objektif vasıtasıyla toparlar ve düzenli hale getirerek sensöre göndererek fotoğrafı oluşturur.Işık lensin içine girdiğinde öncelikle TTL ölçüm sistemi ile hızlıca yoğunluğu yani şiddeti ölçülür.Bu ölçüme göre lensin içindeki diyafram kısılıp açılarak ne kadar ışığın sensöre ulaşacağı hesaplanır.Ardından denklenşöre basılmadan ışık hemen perdenin önünde bulunan 45 derece açıyla duran aynaya çarpar oradan makinenin tepe noktasında bulunan pentaprizmada aynalar vasıtasıyla düzelir ve vizörden biz düz bir görüntü veririr.Bu pentaprizma olmasa biz görüntüyü başaşağı görebilirdik.Bu sisteme yani 45 derece ayna ve pentaprizma sistemine optik vizör adı verilir.İşte aynalı bir makineyi aynasız SLR makinelerden ayıran temel fark budur.Aynasız Kameralarda ayna sistemi bulunmadığından optik vizör yerine sensörde oluşan digital görüntünün gösterildiği elektronik vizör sistemi bulunur.Ancak bu sayede de daha kompakt ölçülerde üretilebilirler./

D SLR Fotoğraf Makinelerinin gövdesinde bulunan bir başka mekanizma da Obtüratör ya da Enstantenedir. Enstantene zaman aralığı manasına gelir.Sensöre ulaşacak ışığın süresini ayarlayan bu mekanizma ayna ve arkasında bulunan perde sisteminin yukarı aşağı hareketiyle ışığın sensörle ne kadar süreyle muhatap olacağını ayarlar. Normal bir enstantene değeri normal bir günışığı için 1/125 sn dir.Yani saniyenin 125 inde biri süresiyle perde ve ayna hareket edecektir. 1/2000 enstantene yüksek bir enstantenedir.Bu enstantene değerlerinde hareketli bir konuyu dondurmuş oluruz.Düşük enstantene değerlerinde ise mesela1/6 sn gibi bir enstantenede hareketi fotoğrafa aktarırız.Örneğin , bir şelale çekiminde tül etkisini ancak düşük enstantenede sağlarız.Elimizdeki titremeden etkilenmemsi için de makinemizi tripota bağlarız.

DSLR fotoğraf makinesi tavsiye

DSLR fotoğraf makineleri , kullanım aamaçlarına ve üretim şekillerine göre kendi aralarında öncelikle Üst seviye,orta seviye ve giriş seviyesi D SLR fotoğraf makineleri olarak gruplandırılabilir. Canon D SLR fotoğraf makineleri, Sony D SLR Aynasız Fotoğraf makineleri, Nikon DSLR fotoğraf makineleri, Olympus Aynasız D slr fotoğraf makineleri teknik özellikleri ve fiyatları bakımından incelendiğinde bu sınıflandırmanın önemi ortaya çıkmaktadır. Özellikle yeni bir D SLR fotoğraf makinesi satınalınırken ihtiyacınızı belirlemek için bu sınıflandırmayı gözönünde bulundurmanız faydalı olacaktır. Öncelikle Üst seviye DSLR fotoğraf makinesi nedir? Sorusunu cevaplamak gerekir.Üst seviye DSLR fotoğraf makineleri öncelikle sensör ebadının en büyük boyutta olduğu makinelerdir. Bu sensör ebadı 24x36 mm yani Full Framedir.Bu ebad analog dönemde kullanılan fotoğraf filmlerinin ebadı olduğu için bunlara Full Frame SLR fotoğraf makineleri denilmektedir. Full Frame sensörün en önemli avantajı daha fazla ve büyük ebadlı pixel barındırmasından dolayı ışığı ve içinde barındırdığı renkleri daha çok emmesidir.Böylece fotoğrafta renk tonları daha fazla ve gerçekci olmaktadır.Bununla beraber Full Frame sensöre sahip Üst seviye Fotoğraf makinelerinde video performansları da buna bağlı olarak daha kalitelidir. Dinamik aralık ifadesiyle bilinen düşük ışıkta Yüksek ISO değerleri kullanılması ve düşük kumlanma da ancak bu sensörler de mümkün olmaktadır. Günümüzde Canon ve Sony markaları başta olmak üzere tüm SLR fotoğraf makinesi üreten markalar Aynasız D SLR fotoğraf makinelerinde küçük gövdelerde full frame sensör kullanarak üst seviye fotoğraf makinlerinin hem fotoğraf hem de video performanslarını arttırmak için yarışmaktadırlar. Orta Seviye DSLR fotoğraf makineleri ise sensör ebadı çarpanlı olan makinelerdir. Focal çarpan dediğimiz bu ifade full frame sensörden daha küçük ve genelde 15x21 mm ebadlarında olan sensörlere sahip fotoğraf makinelerinde ortya çıkan bir kavramdır.Bu da lens seçiminde etkili olur. Canon Orta seviye DSLR fotoğraf makinelerinde bu çarpan 1.6 x iken Sony orta seviye fotoğraf makinelerinde 1.5 x olmaktadır.Bu fark ile Makinemize taktığımız 50 mm bir lens , 75 mm bir açıya çıkacaktır. Bu sebeble Orta seviye DSLR fotoğraf makinelerinde normal açı objektifler 35mm olarak üretilmektedir. Bunun altında da Giriş seviyesi denilen DSLR Fotoğraf makineleri gelmektedir. Giriş seviyesi D SLR Fotoğraf makineleri adından da anlaşılacağı gibi ilk defa profesyonel bir fotoğraf makinesine sahip olacak kullanıcıların ihtiyaçları gözönünde bulundurularak üretilmektedir. Özellikle üzerinde tak gez denilen hem geniş açı hem de normal açıya sahip 18-55 mm gibi standart lenslerle kit olarak satılmaktadırlar. Bu seviyedeki makineler , daha kompakt ölçülerde ancak manuel kullanıma sahip makinelerdir. Genel olarak da çarpanlı sensörlere sahiptirler.Yine Auto modları ve manzara,portre gibi hazır çekim modları sayesinde ilk defa DSLR Fotoğraf Makinesine sahip olmuş kullanıcılara fazlaca teknik bilgiye sahip olmadan kaliteli fotoğraf çekmelerine olanak sağlamaktadırlar.

Yeni Başlayanlar İçin DSLR Fotoğraf Makinesi Özellikleri ve Fiyatları

Fotoğraf tutkusu yeni başlamış bir kullanıcı işin içine girdikçe mobil cihazlarla fotoğrafın istenilen seviyede olmadığını fark ederek yeni bir DSLR fotoğraf makinesi almak için araştırmalar başlayacaktır.Bu noktada tabi ki tavsiyelere ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle lensi değiştirilebilen DSLR fotoğraf makinesi için ilk lens tercihi, hangi marka ve model D SLR fotoğraf makinesi almalıyım? Aynasız DSLR mı? Aynalı mı DSLR mı almalıyım? Soruları sıklıkla sorulmaktadır. Bu soruların cevabı genellikle giriş seviyesi bir D SLR fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekmeye başlamaktır.Yeni başlayan bir fotoğraf tutkunu henüz enstantene,diyafram,alan derinliği gibi teknik konulara hakim olmadığı için Giriş seviyesi fotoğraf makinelerin Auto ve hazır konu modlarıyla çalışabilir ve bu aşamada fotoğrafçılık tekniklerini öğrenmeye başlayabilir. Ayrıca zamanla kendini geliştirerek çekeceği fotoğraf veya video türüne göre lens tericihini belirleyebilir.Bunun yanında çekimlerini destekleyecek tripod,fotoğraf makinesi çantası,flaş ve filtre gibi aksesuarlarını satınalabilir.

Yeni Başlayanlar için D SLR fotoğraf makinesi tavsiye ve fiyatlar için en güzel kaynak fotografium.com'dur. Blog sayfamızdan bu konuyla ilgili makalelerimiz sizin için yol gösterici olacaktır.Ayrıca marka belirlemede fotografium youtube kanalında en bilgilendirici videolarımızı seyretmenizi tavsiye ederiz. Fotografium.com'da ilgili kategori sayfamızda filtreleme sistemi hem teknik özellikleri karşılaştırma fırsatı sunar.Bununla beraber tüm D SLR Fotoğraf makinelerinin fiyatlarını inceleyebilirsiniz. D SLR fotoğraf makinesi kategorisinde Canon, Sony,Nikon,Olympus markalarının tüm Aynalı ve aynasız DSLR fotoğraf makinelerinin teknik özelliklerine,kutu içeriklerine ulaşarak en uygun fiyatlarla satınalabilirsiniz. Yine de hangi fotoğraf makinesini almalıyım? Diye soruyorsanız Whatsup ve canlı destek hattımızdan bize ulaşarak sorularınıza cevap alabilirsiniz.

Canon Fotoğraf Makinesi Özellikleri ve Fiyatları

Canon, 1930 yılından beri fotoğraf makinesi ve fotoğraf lensleri üreten japon markasıdır.Merkezi Tokyo'da bulunan Canon markası halen Asya,Avrupa ve Amerika'da üretim yapan fotoğraf sektörünün liderlerinden biridir. Canon DSLR fotoğraf makinelerinde öncelikle üst seviye tam profesyonel full frame fotoğraf makineleri bulunur.Bu segmentte de aynalı fotoğraf makineleri ile daha kompakt yapıdaki aynasız fotoğraf makineleri ön plandadır.Bunların yanında EOS serisinin orta seviye çarpanlı sensörlere sahip DSLR fotoğraf makineleri bulunur. Giriş seviyesi Canon D SLR fotoğraf makineleri ise fotoğraf ya da video çekimine yeni başlayan kullanıcıların ilk tercihi olmaktadır. Özellikle youtube ve vlog çekimleri için Canon EOS M50 Vlogger kit ürünü ile birlikte girş seviyesine yeni bir standart kazandırmıştır.Canon Fotoğraf makineleri ile beraber her ihtiyaca göre özel tasarlanmış lensler en üst düzey fotoğraf ve video kalitesi için tasarlanmıştır. Ayrıca Canon D SLR fotoğraf makineleri 8 K Video kalitesini ürün gamına eklemesiyle film sektöründe de tercihlerin üst sıralarında yer almaktadır. Kategori sayfamızdan filtreleme sistemimizi kullanarak teknik özellik ve fiyat karşılaştırmanızı rahatlıkla yapabilirsiniz. Ayrıca tüm sorularınıza canlı destek ve whatsup hattımızdan cevap alabilirsiniz. Canon D SLR Fotoğraf makinelerini sitemizden 2 yıl resmi Canon Eurasia garantisi ve en uygun fiyatlarla güvenle satın alabilirsiniz.