Fotoğraf Makineleri

Filtrele
Seçenek Daralt
Şu An Alışveriş Yapanlar
  1. Hepsini Temizle
  2. Modeller EOS R5 Bu Ürünü Sil

Digital Fotoğraf Makinesi nedir?

Fotoğraf Makineleri , temel olarak çekeceğimiz konudan yansıyan ışığı ana parçası olan Objektif vasıtasıyla toplayıp Gövdesinde bulunan Sensörde görüntüye çevirip kaydeden cihazlardır. Günümüzde fotoğraf makineleri sadece fotoğraf değil video yani hareketli görüntü kaydı da yaparak gelişme göstermişlerdir. Bu yönüyle profesyonel manada ya da amatörce yapılacak fotoğraflama ve sinematik video kayıtlarında ana ekipman olmuşlardır. Fotoğraf makineleri yapıları itibariyle üç grupta incelenirler. DSLR Fotoğraf makineleri, Aynasız fotoğraf makineleri ve kompact makineler.

DSLR Fotoğraf Makinesi Nedir?

DSLR , Digital Single Lens Refleks kelimelerinin kısaltmasıdır.Bu gruptaki makineler tek objektiften gelen görüntüyü insan gözünün en belirgin olan göz kırpma refleksini andıran bir şekilde yakaladığı için bu isim ile bilinirler. Analog dönemde film kullanılan makinelerden ayrılması için başına D, digital ibaresi eklenmiştir. Twin yani iki lensli kutu şeklindeki fotoğraf makinelerinden ayırt edilmesi için de Single ifadesi kullanılmıştır.

Aynasız mı DSLR mı daha iyi?

Aynasız makinelerin DSLR gruptan farkı ise gövdede üzerine düşen görüntüyü vizöre ileten 45 derecelik aynanın bulunmayışıdır. Bu sebeble DSLR fotoğraf makinelerinde optik vizör bulunurken,aynasız makinelerde sensörde oluşan görüntüyü gösteren elektronik vizör bulunur.Ancak ayna ve ona bağlı pentaprizma parçalarının bulunmayışı sebebiyle tasarım olarak daha taşınabilir ebatlarda üretilebilmektedirler. Aynasız ya da Aynalı D SLR fotoğraf makinelerinin en temel özelliği değiştirilebilir lenslere sahip olmalarıdr.Bu sayede Sony, Canon, Nikon, Olympus gibi markaların ürettiği geniş açıdan Teleye ya da zoom lenslere kadar ürettikleri lens çeşitliliği kullanılarak amaca uygun lens ile satınalınabilirler.

Full Frame ve Çarpanlı Fotoğraf Makineleri Arasındaki Fark Nedir?

Bu iki grup fotoğraf makinelerinde sensör boyutu itibariyle de yine iki alt gruptan söz edilebilir. Full frame ve Çarpanlı fotoğraf makineleri. Bu ifadeler tamamen fotoğraf makinesinin görüntüyü oluşturup digital olarak işleyen sensörünün ebadını ifade eder.Eski tip analog makine filmlerinin ölçüsü olan 24x36 mm ebadındaki sensöre sahip makinelere bu nedenle Fullframe yani tam kare ismi verilirken.Bundan daha küçük olan sensör boyutları çarpanlı olarak ifade edilir.Örneğin Nikon DX formatındaki bir SLR makinenin sensör ebadı 15,8x23,6mm dir. FX Sensör DX Sensörün 1.5 katıdır.İşte bu 1.5X farka Fokal Çarpan denir.Canon Marka DSLR Fotoğraf makinelerinde bu fark 1.6 x iken Sony Aynasız Fotoğraf Makinelerinde 1.5 x ‘dir.

Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?

Fotoğraf ya da video tutkunuz yeni başladıysa kategori sayfamızdan Aynasız ya da DSLR giriş seviyesi fotoğraf makinelerini inceleyerek satınalabilirsiniz. Dünyanın en büyük optik üreticileri Canon,Sony,Nikon ve Olympus markalarının DSLR ve Aynasız giriş seviyesi fotoğraf makineleri 18-55 mm ya da 16-50 mm gibi hem geniş açı hem de normal açıya sahip kit objektiflerle satılmaktadır. Öncelikle Ürün yorumlarını inceleyerek en uygun fiyatlarla fotografium.com ‘dan giriş seviyesi bir fotoğraf makinesini kit objektif ile satın alabilirsiniz.İlerleyen aşamalarda fotoğraf ve video tutkunuz geliştikçe.Sokak fotoğrafçılığı, Manzara fotoğrafçılığı, Portre fotoğrafçılığı,Düğün fotoğrafçılığı,yemek fotoğrafçılığı gibi ilgi duyacağınız alana göre DSLR ya da Aynasız Full frame bir fotoğraf makinesine sahip olabilirsiniz.Gelişmiş ölçüm sistemleri sayesinde karşımızdaki sahneden yansıyan ışığı üç boyutlu olarak ölçerek doğru pozlama yani diyafram ve enstantene değerlerine ulaştırmalarıdır. Günümüz teknolojisinde Fotoğraf makineleri video performansını oldukça geliştirerek 4 K kalitesinde yüksek çözünürlüklü ve sinematik hızda videolar üretebildikleri için sinema sektörünün vazgeçilmezi olmuşlardır. Ayrıca Işık hassasiyeti manasına gelen ISO performansları en düşük ışık koşullarında bile fotoğraf ve video üretme imkanı sağlamaktadır.

Kompakt Fotoğraf Makinesi Tavsiye:

Bunların dışındaki diğer grup da kompakt Fotoğraf makineleridir. Ebad olarak daha küçük ve kullanımı daha basit, değişken odak uzunluklarına ve değişmeyen zoom lenslere sahip, merkezi obtülatör sistemi ile görüntüyü sensöre gönderen amatör kullanıma uygun makinelerdir. Bu tip makinelerde optik zoom özellikleri 3x-5x gibi ifade edilir. Örneğin: 35-105 zooma sahip bir kompakt makine için 105/ 35= 3x optik zoom denilir. Yine bu grupta su altında kullanılmak üzere tasarlanmış su geçirmeyen Sualtı fotoğraf makineleri bulunur.

En İyi Fotoğraf Makinesi, En ucuz Fotoğraf Makinesi Nerede?

Tüm bu anlattıklarımız çerçevesinde verilecek cevap En iyi fotoğraf Makinesi, aslında sizin ihtiyacınız olan Profesyonel DSLR, aynasız ya da Kompakt Fotoğraf makinesidir. İhtiyaçlarınızı belirlemek için kategori sayfamızdaki ürün açıklamalarını, teknik özellikleri, İnceleme videolarını ve müşteri yorumlarını inceleyebilirsiniz. Ayrıca sizin sorularınızı cevaplamak için bekleyen canlı destek ekibimizden de destek alabilirsiniz. Türkiye’nin en büyük online Fotoğraf makinesi ve ekipmanları mağazası Fotografium.com Tüm markaların resmi garantili ürünlerini en ucuz fiyatlarla fotoğraf ve video tutkunları ile buluşturacaktır.

Canon Fotoğraf Makinesi Fiyatları, Modelleri ve Yorumları

Canon Fotoğraf Makineleri, giriş seviyesi DSLR, orta seviye DSLR ve Full Frame Tam profesyonel EOS serisi fotoğraf makineleri ile Aynasız Fotoğraf makineleri olarak sınıflandırılır. Bunların yanı sıra Ixus Serisi Kompakt Fotoğraf makineleri de bulunmaktadır. Fotoğraf tutkusu yeni başlayanlar genelde giriş seviyesi Canon DSLR fotoğraf makinelerini tercih ederken youtube videoları çekmeye başlayanlar ya da vloggerlar ilk etapta Canon aynasız makineleri tercih etmektedirler. Türkiyenin en büyük online fotoğraf ve video mağazası fotografium.com’da tüm Canon fotoğraf makinelerini inceleyebilir müşteri yorumlarını okuyabilirsiniz. En ucuz ve 2 yıl Canon Eurasia resmi garantisi ile satınalabilirsiniz.

Sony Aynasız Fotoğraf Makinesi Modelleri ve Fiyatları

Sony Aynasız Fotoğraf Makineleri hem fotoğraf hem video performansları ile son yıllarda en çok tercih edilen fotoğraf makineleri olmuştur. Full frame sensöre sahip olmalarına karşın kompakt ve taşınabilir yapıda olmaları kullanıcıya avantaj sağlamaktadır. Yüksek ISO hassasiyeti ve videoda hızlı odaklama teknolojisi ile sinema sektöründe Sony Aynasız Fotoğraf makinelerinin kullanılmasının bir başka nedenidir. Kategori sayfamızda tüm Sony Fotoğraf Makinesi modellerini inceleyebilir ve En ucuz fiyat ile 2 yıl resmi Sony Eurasia garantisi ile satınalabilirsiniz.

Nikon Fotoğraf Makinesi Fiyatları ve Modelleri

Nikon Fotoğraf Makineleri gövdesinde otofokus motoru bulunmayan giriş seviyesi DSLR modeller, gövdesinde otofokus motoru bulunan orta seviye ve full frame profesyonel DSLR makineler olarak ayrı gruplandırılır. Bunlarla beraber aynasız fotoğraf makinesi modellerini de kategori sayfamızdan inceleyebilirsiniz.Bunların dışında Nikon sualtı kompakt fotoğraf makineleri de mevcuttur. Kategori sayfamızda tüm Nikon Fotoğraf Makinesi modellerini inceleyebilir ve En ucuz fiyat ile 2 yıl resmi Nikon Türkiye Karfo Karacasulu garantisi ile satın alabilirsiniz.