Aynasız Fotoğraf Makinesi

Filtrele
Seçenek Daralt
Şu An Alışveriş Yapanlar
  1. Hepsini Temizle
  2. Modeller EOS R5 Bu Ürünü Sil
  3. Modeller Nikon Z5 Bu Ürünü Sil
  4. Modeller Sony A7R II Bu Ürünü Sil
  5. Gönderim Süresi 1-3 Gün Bu Ürünü Sil

Aynasız Fotoğraf Makinesi Nedir?

Aynasız D SLR Fotoğraf makineleri, SLR Makineler ile aynı şekilde çalışmakla beraber , ışığın sensörde ulaşması ve vizör yani çekilecek konunun izlendiği kısmında bazı farklılıkları vardır. Mirrorless Kamera olarak da bilinen aynasız fotoğraf makinelerinin en temel farkı adından da anlaşılacağı gibi gövdede objektiften gelen ve üzerine düşen görüntüyü vizöre gönderen 45 derecelik aynanın bulunmamasıdır.Bu aynanın bulunmamasına bağlı olarak da DSLR makinelerin üst kısmında bulunan pentaprizma sisteminin de kaldırılmasını sağlar.Bu pentaprizmanın görevi aynadana yansıyan görüntüyü düzelterek optik olarak vizöre düz bir görüntü vermektir.Bu vizör tipine optik vizör adı verilmektedir. Aynasız fotoğraf makinelerinde bu optik sistem olmadığı için digital vizör kullanılabilmektedir.Digital vizör aynen makinelerin arkasında bulunan LCD ekran gibi çalışırlar.Genellikle de kullanıcılar zaten bu LCD ekranı vizör olarak kullanmaktadırlar.Diğer taraftan fotoğraf makinelerindeki teknolojik gelişmeler dokunmatik ekran vasıtasıyla makinede menü ayarlarının LCD ekranlar üzerinden yapılmasını sağlamıştır.Yine LCD ekranların hareketli oluşleri üst açıdan ya da alt açıdan yapılacak fotoğraf ve video çekimlerinde görüntüyü vizör yerine LCD ekranlardan izlemeyi daha avantajlı kılmaktadır. Aynasız DSLR fotoğraf makinesi denildiğinde aynasız ifadesi bir eksiklik gibi algılansa da yukarıda anlatılanlar ışığında sadece optik vizör bulunmamasına karşın birçok da avantajı bulunmaktadır. 45 derecelik aynanın ve pentaprizmanın çıkarılmasıyla aynasız kameralar oldukça kompakt olarak üretilebilmektedirler. Bu sayede fullframe yani büyük sensörlü üst segment bir aynasız fotoğraf makinesi giriş seviyesi bir DSLR fotoğraf makinesi boyutunda üretilebilmektedir. Taşıma kolaylığının yanı sıra özellikle video çekimlerinde aktüel olarak el gimballeri ile çok rahat hareket edilebimektedir. Aynasız makinelerin de lensleri değiştirlebilir özellikdedir. Aynasız fotoğraf makinesi üreticisi Sony, Canon, Olympus, Nikon markaları bu segmentteki fotoğraf makinelerine uyumlu , Aynasız fotoğraf makinesi lensleri üretmektedirler. Ayrıca DSLR makinelerde kullanılan lensler de yine aynı marka ya da yan sanayi adaptörle Aynasız fotoğraf makinelerine bağlanabilmektedir. Hatta bu sayede başka marka bir lensinizi ,aynasız fotoğraf makinenize bağlama imkanına sahip olursunuz. Özellikle sinematik çekimler için özel üretilen Canon cine lensler, video sektöründe sıklıkla tercih edilmektedir.Eğer bir Sony Aynasız Kameranız var ve Canon optikleri kullanmak istiyorsanız Viltrox dönüştürücü adaptörler ile kayıpsız ve tam uyumlu olarak kullanabilirsiniz.

Aynasız Fotoğraf Makinesi Tavsiyesi

Aynasız Fotoğraf makinesine geçmek istiyor ve bu konuda tavsiye almak istiyorsanız, araştırmalara başlamışssınız demektir.Öncelikle fotografium blog sayfamızda konuyla ilgili yazılarımızı okumanız size rehberlik edecektir. Bununla beraber youtube kanalımızda değişik marka aynasız fotoğraf makinelerinin incelemeleri sizin için oldukça faydalı olacaktır. Aynasız fotoğraf makinesi seçerken en başta dikkat edilmesi gereken durum sizin ihtiyaçlarınızın belirlenmesidir. Ağırlıklı olarak Fotoğraf mı yoksa video mu çekeceksiniz ? Buna karar verdiyseniz bundan sonraki süreç aynasız fotoğraf makinesi markaları arasında karşılaştırmalar yapmak olacaktır. Şimdi aynasız fotoğraf makinesi üreten markaların fotoğraf ve video performanslarını belirleyen krtiterleri anlatmaya çalışalım. Aynasız bir fotoğraf makinesi araştırması yaparken öncelikle kameranın en önemli aksamı olan sensör özelliklerine bakmalısınız.Fotoğraf ve video performansınızı etkileyecek önemli kriter makinenin sensörünün teknik özellikleridir. Özellikle ışık hassasiyeti manasına gelen ISO performansı bu sensöre bağlıdır. Sensör ebadı da belirleyici bir faktördür. Makine sensörünün fullframe olması hem video hem fotoğraf performansını arttıracaktır. Sensörde ne kadar fazla piksel olursa olsun bu piksellerin yeterince büyük olup ışığı kaliteli yakalaması için sensör ebadının 24x36 mm olmasına bağlıdır. Böylece ışığın içinde barındırdığı renk derinliği fotoğraf ve videolarınıza aktarılmasını sağlayacaktır.Profesyonel bir reklam videosu çekerken color cherker kartlarla yapılan testlerde renk tonlarının büyük sensörlü kameralarda daha fazla arttığı açıkca görülecektir. Bunun nedeni makinenin renk derinliğinin 18 bit özelliğidir. 18 bit demek makinemiz 18 milyon rengi ayrı ayrı algılayabildiğini ifade eder. İnsan gözünün 50 milyon rengi ayırettiği bilinmektedir.Yani fullframe bir makine ile çektiğimiz konunun renk gerçekliğine daha çok yaklaşırız. Dinamik aralık olarak bilinen düşük ışık koşullarında video çekimi ya da fotoğraf çekerken mutlaka ISO yu yükseltmemiz gerekecektir. ISO ayarımız enstantenenin yardımcısı görevini görür.Düşük ışık koşullarında hareketli bir konu çekimi yaparken enstantene değerlerimizi 1/1000 sn gibi bir değere getirebilmemiz için ISO değerlerimizi de 25600 ve üstü değerlere çıkarmamız gerekecektir. Ancak ISO yu yükseltmek fotoğraf ve videolarda kumlanmaya neden olmaktadır. Bu kumşlanmanın az olması makinemizin ISO performansının çok iyi olmasına bağlıdır.Bunun için ürün sayfamızdan aynasız fotoğraf makinelerinin ISO değerlerini inceleyerek.Örnek fotoğraf ve videolarını incelemniz faydalı olacaktır. Yine aynasız kameralarda önemli bir kriter netlik sistemidir. AF sisteminin hızlı ve kararlı olması hareketli konu çekimlerinde çok önem kazanır.Özellikle Sensördeki AF nokta sayısının çok olması o kadar hızlı ve keskin netlik demektir. Bu sayede makinenizin saniyede çektiği kare sayısını ifade eden fps sayısının da fazla olmasını sağlar. Sinematik görüntüler 24 fps değerinde oluşurlar.Ancak slow motion çekimler için 60 ve 120 fps sayısı kaliteyi arttır. Bunlarla beraber diğer önemli bir aynasız fotoğraf makine teknik özelliği de kullanılan işlemcinin kalitesi ve hızı olacaktır. Sensörde oluşan fotoğraf ve videonun sağlıklı bir şekilde kaydedilip hafıza kartında depolanmasını sağlayan kullanılan işlemcilerdir. EXMOR ya da EXPEED gibi değişik markaların çift işlemcileri bu hızı rahatlıkla sunmaktadırlar. Profesyonel Fotoğraf çekimleri için Makinenizde olması gereken diğer önemli özellik de RAW formatıdır. RAW formatı fotoğrafınızı sıkıştırmadan kaydetmenize olank sağladığı için sonradan fotoğraf düzenleme programlarında müdahale ile fotoğrafınızı iyileştirmeye ve bazı hataların düzeltilmesine olanak sağlar.Ayrıca renk profilini de açık bıraktığından baskı yapılacaksa RAW formatlı fotoğraflarınızıCMYK baskı formatına çevirerek baskı da renk kaybının önüne geçebilirsiniz.

En İyi Aynasız Fotoğraf Makinesi

En iyi Aynasız fotoğraf Makinesi hangisi? Diyorsanız aynasız fotoğraf makinesi markalarının modellerini,ürün açıklamalarını ve müşteri yorumlarını kategori sayfamızdan inceleyebilirsiniz. Sony, Canon ,Nikon ve Olympus marka aynasız fotoğraf makineleri değişik amaçlar ve kullanıcı gruplarına uygun modeller üretmektedir. Sizin ihtiyacınız ve bilgi seviyeniz burada belirliyici olacaktır.En iyi aynasız fotoğraf makinesi aslında sizin ihtiyaçlarınıza tam cevap verecek ve gelişimize destek olacak olan makinedir. Eğer ilk defa bir aynasız fotoğraf makine kullanacaksanız giriş seviyesi bir aynasız kamera ve üzerindeki standart kit lens sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Özellikle evinizde ya da işyerinizde vlog ya da youtube videoları çekerek web ya da mobil ortamlarda paylaşacaksanız Sony A6000 ya da Canon M50 vlogger kitler tam sizin için üretilmiş diyebiliriz. Biraz daha profesyonelce fotoğraflar için Full frame aynasız makinelerin teknik özellikleri sizin işinize yarayacaktır. Örneğin paraflaş sisitemleri kulanarak moda ya da modelli bir fotoğrafçılık türü peşindeyseniz Sony A7 serisi ya da Canon EOS RP serisi aynasız fotoğraf makineleri ile profesyonel sonuçlar için ideal olacaktır.Çünkü ışığın kalitesi ne kadar iyi olursa olsun makinenizin sensörü tarafından algılandığı kalitede fotoğraflar ortaya çıkar.Ya da reklam ve tanıtım videoları çekmeyi planlıyorsanız üst segment aynasız fotoğraf makinelerinin sunduğu S Log sistemi kaydedilen videoların renk gamını genişleterek daha rahat post prodüksiyon imkanı kazandırır.Özellikle karışık ışık koşullarında aydınlık alanların aşırı patlamasını ya da karanlık alanların aşırı soluklaşmasının önüne geçerek detayları artırır.Bununla beraber yapılacak çekime göre doğru açı ve diyafram değerine sahip bir lens ile istenilen fotoğraf ve videolara ulaşabilirsiniz. En iyi aynasız fotoğraf makinesine karar vermek için fotografium.com 'un ürün sayfalarından teknik özellik ve gerçek müşteri yorumlşarından faydalanabilirsiniz.Ayrıca tüm sorularınızın cevaplarınızı için Whatsup hattımızdan ve canlı destek hattımızdan alabilirsiniz.

Sony Aynasız Fotoğraf Makinesi Modelleri ve Fiyatları

Aynasız Fotoğraf makinesi denilince akla ilk gelen marka elbette Sony olmaktadır.Aynasız fotoğraf makinesi teknolojisini ilk defa kullanan marka olan Sony bu sayede fotoğraf sektöründe bir devrime imza atmıştır. Özellikle fullframe ve kompact olarak üretilen Alpha serisi A7 ve A7S serisi fotoğraf makineleri sinema sektöründe aynasız kamera kullanımını arttırmıştır. Sony aynasız fotoğraf makineleri A6000 serisi olarak giriş seviyesine hitap etse de orta seviyede birçok fotoğrafçının taşıma kolaylığı sebebiyle tercihi olmaktadır. Yeni teknoloji kompact aynasız kamera Sony Z1 'de vlog çekimleri için özel tasarlanmış bir kit olarak pazarda yerini almıştır. Sony fullframe fotoğraf makinelerinde 409600 yüksek ISO değerleri ile 15 duraklı geniş dinamik aralığı video performansını oldukça arttırmıştır. 4K ve 120 p görüntü kalitesi en profesyonel video filmelerini çekmeyi mümkün kılmaktadır. Sensörün kendi içindeki 5 eksenli görüntü sabitleyiciler çekiminizi destekleyen el gimballeri ile de birleşince titreşim oluşmasına imkan bırakmaz. Sony tarafından geliştirlen bir başka teknoloji de BİONZ XR işlemcidir. Bu işlemci türünün en önemli özelliği hareketli çekimlerde en üst sabitlemeyi sağlaması ve 4 K çözünürlükte kayıpsız video kalitesini sunmasıdır. İstediğiniz model Sony aynasız fotoğraf makinelerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Tüm Sony ürünlerini fotografium.com'dan 2 Yıl resmi Sony Eurasia garantisi ve en uygun fiyatla güvenle satın alabilirsiniz.